Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu

Bolagsstyrelse

Ralf

Ralf Nord
Styrelseordförande

Engagerad senior med ett 40-tal aktiva yrkesår i bagaget. Har bland annat  haft chefs- och ledarroller i företag som Linjeflyg, SMART/Amadeus och Norrtälje Turism men också drivit egen resebyrå. 
Senare har fokus legat inom vård- och omsorgssektorn med uppdrag som kriminalvårdsinspektör, färdtjänstchef, 
enhetschef äldreboende/hemtjänst samt LSS.  I botten finns också en akademisk examen med psykologi och företagsekonomi som huvudämnen. 

Annkristin

Annkristin Hult
VD

Textillärare, hemslöjdskonsulent och nationell utvecklare som under de senaste 15 åren arbetat med hållbarhets- och näringsfrågor kopplat till den industriella ullsektorn i Sverige. Tidigare även länshemslöjdschef i Stockholm med ansvar för sortiment, försäljning och personal, samt egen butik, Tyllra.  Författare av boken ”Om ull”, Hemslöjdens förlag.


Anna

Anna Eriksson
Ekonomiansvar

Har under 25 år drivit och arbetat i produktföretag och grundat företag som bildbyrån Etsabild för fotografi och konstbokförlaget Art and Theory. De här företagen har särskilt sig med fokus på kvalitet och erbjudit ett kompetent urval av produkter. Anna har även arbetat som VD för Johnér bildbyrå och konstnärlig ledare för Fotografins Hus.

 

anneli

Anneli Eriksson
Produktutveckling

Verksamhetsutvecklare –Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala län med lokalansvar i Östhammar. Verksamhets-samordnare inom daglig verksamhet. Undersköterska på Gruppboende inom LSS. Barnskötare på förskolor. Hemslöjdskonsulent vid Kultur och Fritidskontoret i Östhammar med inriktning till barn och ungdoms- verksamhet. Praktik på Wåhlstedts ullspinneri.

IngMarie

IngMarie Ek

Handledare

VD för behandlingshem och biträdande chef inom socialpsykiatrin med fokus på boende och sysselsättning för människor med psykiatrisk funktionsnedsättning.
Projektledare i socialt företag/företagande, styrelsearbete och ställföreträdaruppdrag (godman/förvaltare). Verksamhetsutvecklare på studieförbundet  Vuxenskolan i Norrtälje. 

stefan

Stefan Moberg

Suppleant

Stefan är handvävare, spinnare och vävlärare. Hans djupa intresse för ull och ullgarn har bland annat resulterat i ett spännande tweedgarn i svensk lantrasull. Vi ser fram emot att ta del av Stefans erfarenheter. Med sina djupa rötter i svensk textilindustri och textila traditioner blir han den sista pusselbiten i vår styrelse för Rodens Ullbruk.

Karin

Karin Prütz

Suppleant

Kunskap, kulturarv, kvalitet och hållbarhet är viktiga delar i Karins vardag. Att använda och tillverka vackra produkter bidrar till helheten. “Som en del i styrelsen för Rodens Ullbruk, får jag chans och möjlighet att gå flera steg djupare i kunskapen om hur fibern, ullen, kan bli garnet med de egenskaper och uttryck som kan skapa de produkter jag vill. Det blir en länk i den kedja jag hållit på att bygga sen jag var 20.”