Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu

Välkommen att sälja din ull till oss

Vi köper din ull för att producera eget garn. Vi söker alla typer av ullsorter från svenska gårdar, även från blandrasfår. Vi är i första hand intresserad av höstull, men även ren och skräpfri vårull är intressant och användbart.

 

Intresseanmälan

Ta kontakt med oss, gärna innan klippning. Skicka en epost med info om vilken ull du har och om du vet, hur mycket.

 

Planera för klippning

Inför och vid klippning – informera fårklipparen att du ska sälja ullen. Håll fåren borta från ny ströbädd och gör klipplatsen bekväm för alla – fåren, klipparen och de som ska ta hand om ullen.  Buk-och den grövsta lårullen tas bort redan vid klippning. Klipp vit ull först.

 

Rensa  och sortera ullen

Ullen ska vara rensad och sorterad efter ras och färg. Ta bort halm, färgmärkning och toviga partier. Förvara torrt och luftigt, i papperssäckar. Minsta mängd är 10 kg per sort. Minsta längd 6 cm. Märk säckarna med ullsort, färg, tack- eller lammull och gårdens eller ditt namn. Datum för klippning är bra att veta.

122106
122553

Förvara ullen

Tidningspapper mellan fällarna är bra. Pappret suger åt sig ev. fukt och fett. Förvara papperssäckarna, väl förslutna med snöre, torrt och luftigt, gärna mörkt. Ullen måste vara torr vid packning. Ställ inte säckarna direkt på ett betonggolv. 

174956

Leverans

Inom en tio mils radie från Norrtälje kan vi hämta ullen om du inte kan komma eller skicka den till oss. Det är alltid trevligt att träffa både får och dig som dagligen gör en insats för ullen!

 

Priser

Det pris vi betalar är beroende på kvalitet och ullsort. Vi ger alltid feedback när vi tar hand om din ull, allt för att eventuellt förbättra kvaliten till nästa leverans. När vi gått igenom ullen skickar vi info till dig.