Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu

Varför ett spinneri

Anna

Anna Eriksson

Från fåren och ullen på gården ska jag producera exklusiva interiörprodukter som plädar, kuddar och mattor. En grundläggande förutsättning är att hela produktionen finns  i Sverige. Nu finns Rodens Ullbruk som kan producera det garn jag behöver.

anneli

Anneli Eriksson

Min drivkraft är att fler människor ska få må bra av ull och upptäcka ullens egenskaper och användningsområden. Jag vill genom Rodens Ullbruk, tillsammans med kunder, fårägare, kursdeltagare och medarbetare omsätta kunskap och lärande till handling. Tillsammans sprida och lyfta ullens värde ur ett hållbarhetsperspektiv.

Annkristin

Annkristin Hult

Jag vill producera det bästa garnet av all den ull som finns i vår närhet och drivs av de möjligheter och utmaningar som fibern erbjuder. Spinneriet har två ben – att erbjuda fårägare att få sin ull spunnen (lönspinning), men även exklusiva garner i små serier som bara finns här och nu. Från ett får nära dig. 

IngMarie

IngMarie Ek

Jag vill skapa en arbetsplats för alla med fokus på social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet där vi tar fram unika produkter. Att få vara en del av en kedja, att se hur ull blir garn till en tröja att använda i många år skapar mervärde och hållbarhet. Jag vill arbeta i ett företag  med lokal anknytning.